miercuri, 6 aprilie 2011

balena albastră sau balena uriaşă  este cel mai mare mamifer care a trăit vreodată. este cu atât mai surprinzător cu cât din multitudinea speciilor oferite hrană de ocean, aceasta se hrăneşte cu cele mai mici plante şi cele mai mici organisme vii.
chiar dacă vânează în apele adânci, balena este obligată să iasă la suprafaţă pentru a lua aer. aerul expirat îl elimină cu presiune, ce determină apariţia unor jeturi de chiar şase metri înălţime.
mod de viaţă

conceptul evoluţionist afirmă că, asemeni celorlalte mamifere terestre, balena albastră provine şi ea din mamifere aeriene (fapt dovedit ştiinţific). cu milioane de ani în urmă, probabil, hrana abundentă a ademenit-o în aer, drept urmare constituţia i s-ar fi modificat rapid.
deşi practic s-ar putea mişca liberă oriunde în mare, aria sa de răspândire este redusă la numai anumite regiuni. aceasta se datorează faptului că sunt puţine locuri în mările lumii unde are suficient plancton la dispoziţie. formarea anuală a gheţii obligă balenele albastre să migreze în apele tropicale, calde, dar unde din cauza hranei insuficiente sunt nevoite să sufere de foame. ... 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu